Friese commerciële tv-zender GPTV stopt uitzendingen

De regionale commerciële televisiezender GPTV uit Friesland stopt haar uitzendingen. Het is volgens de televisiezender anno 2017 niet meer economisch verantwoord om met de uitzendingen door te gaan.

Meer dan twintig jaar

GPTV heeft ruim twintig jaar bestaan. Het familiebedrijf Gerstel Produkties begon in 1996 met het uitzenden van nieuwsprogramma’s in Harlingen, Franekeradeel en Het Bildt. De televisiezender begon als kabelkrant. In de loop der jaren breidde de televisiezender uit over de gehele provincie en werd het aantal programma’s uitgebreid.

Verliezen

Anno 2017 is het volgens Wout Gerstel economisch niet meer verantwoord om het bedrijf voort te zetten. “Het is altijd gelukt om het met de hakken over de sloot rendabel te maken, maar het afgelopen jaar leverde een te groot verlies op”, zegt Wout Gerstel tegenover de Leeuwarder Courant. “Voor dit jaar lijkt het nog groter te worden. We hebben het verlies nog binnen de aandeelhouders en familie weten te houden. Het heeft ons een hoop geld gekost, maar anderen nog niet en dat willen we voorkomen.”.

Einde uitzendingen

Dit houdt in dat zo’n 212.000 huishoudens in Fryslân en de kijkers over de hele wereld via het internet het vanaf eind deze maand zonder GPTV moeten stellen.

De televisiezender is in de provincie Friesland te ontvangen via het analoge en digitale kabelnetwerk van Ziggo en Kabelnoord. Daarnaast zijn de uitzendingen ook te volgen via Internet. Vanaf mei zal de zender op zwart gaan.

Video: