Fusie AVRO en TROS goedgekeurd

mediaparkDe Verenigingsraad van de AVRO en de Ledenraad van de TROS hebben de fusie van de publieke omroepen AVRO en TROS vandaag definitief goedgekeurd.

 

Zij hebben ingestemd met de benoemingen van de leden van de Verenigingsraad, Raad van Toezicht en Directie van de fusie-omroep AVROTROS. Hiermee is de meest verregaande fusie in Hilversum een feit, namelijk de enige waarbij de verenigingen ook samengaan en een gezamenlijke identiteit wordt ontwikkeld. DIt berichten beide omroepen vandaag in een persbericht.

Ed Nijpels wordt voorzitter
De Raad van Toezicht AVROTROS bestaat uit zes leden. Ed Nijpels (Voorzitter), Mirjan Nouwen (Vice-Voorzitter), Derk Haank (lid), Peter van Gorsel (lid), Boele Staal (lid), Eric Mijnsberge (lid).

Eric van Stade Algemeen Directeur
Op 25 oktober werd de voorgenomen benoeming van Eric van Stade (52) als Algemeen Directeur al bekendgemaakt. De directie bestaat verder uit Media Directeuren Remco van Leen en Peter Adrichem (a.i.) en Zakelijk Directeur Niels van ’t Hooft. Deze benoemingen kregen al een positief advies van de Ondernemingsraden van TROS en AVRO. Op 1 januari is de fusieomroep een feit. Eind december verhuizen de medewerkers van TROS en AVRO al naar een gezamenlijk pand in Hilversum.

De AvroTros is de enige fusieomroep waarbij ook de verenigingen fuseren. Het samengaan van BNN en de VARA, en de KRO en de NCRV gaat minder ver. De fusies zijn nodig doordat het kabinet wil dat de publieke omroep vanaf 2016 nog maar uit acht omroeporganisaties bestaat. Nu zijn dat er nog 21. Achtergrond van de fusiedwang is een miljoenenbezuiniging op de omroepen.