Fusie lokale omroepen tot RTV Krimpenerwaard moeizaam

De fusie van vier lokale omroepen in de gemeente Krimpenerwaard naar één lokale omroep verloopt moeizaam. Dit bericht het Algemeen Dagblad deze week op basis van een brief die door de voorzitter van één van de omroepen is verstuurd aan de lokale politiek.

“Stroperig”

Voorzitter Gert van den Berg (Vlistam) betitelt de fusie als “stroperig” . Volgens Van den Berg is het niet duidelijk wie wat doet bij de omroep, zijn er twijfels over de financiën en zou er nog steeds sprake zijn van een wij-zij-gevoel. “Dit maakt het niet altijd even prettig werken”, aldus Van den Berg in de brief. RTV Vlistam sloot zich als laatste aan bij de fusieomroep in de nieuwe gemeente Krimpenerwaard.

Fusie-omroep

Tot 1 januari waren er vier lokale omroepen actief in de gemeente: Radio Centraal (Bergambacht), RTV Vrolek (Nederlek), RTV Zilverstad (Schoonhoven) en RTV Vlistam (Vlist). Radio Centraal, Vrolek en RTV Zilverstad zijn al in januari begonnen met gezamenlijke uitzendingen onder de naam RTV Krimpenerwaard. Vlistam Radio sloot zich in eerste instantie niet aan bij RTV Krimpenerwaard en was van plan om naast RTV Krimpenerwaard een aanvraag te doen voor de licentie van lokale omroep in de nieuwe gemeente.

Bemiddelaar

De gemeente zelf drong echter aan op samenwerking en er moest een bemiddelaar aan te pas komen om alsnog tot samenwerking te komen. RTV Vlistam heeft haar uitzendingen gestaakt en het nieuwe RTV Krimpenerwaard is in juli van start gegaan. Toch lijkt de fusie nog niet geheel vlekkeloos te gaan.

Vertrouwen in goede afloop

PvdA fractievoorzitter Rob Geleijnse heeft vertrouwen in een goede afloop van de samenvoeging van vier lokale omroepen in de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. “Het samenvoegen van vier omroepen gaat logischerwijs met hobbels. Maar het is in het belang van de inwoners van Krimpenerwaard, de omroepen zelf en de vele vrijwilligers dat er een stevige RTV Krimpenerwaard komt te staan. Ik ga er dan ook vanuit dat iedereen de rust bewaart en blijft werken aan een vruchtbare samenwerking.”, aldus de fractievoorzitter in een reactie tegenover Dichtbij.nl.