Gedwongen ontslagen bij Groot Nieuws Radio

gnrBij de Christelijke commerciële radiozender Groot Nieuws Radio verdwijnen 4 tot 4,5 voltijdbanen. Daarnaast heeft het christelijke radiostation op korte termijn 600.000 euro nodig om te kunnen overleven.  Dit maakte bestuurslid Ron de Rover van Groot Nieuws Radio vandaag bekend.

Schuldeisers
Schuldeisers van de radiozender scholden de afgelopen jaren al 1 miljoen euro kwijt. Het totale bedrag waar de schuldeisers nog op wachten, bedraagt momenteel 1 miljoen euro. Wanneer de Belastingdienst niet met dit bedrag akkoord gaat, gaat het zelfs om 1,4 miljoen euro, aldus de website CIP.nl

Oorzaken
Ron de Rover noemde drie oorzaken voor de schulden van het christelijke radiostation in Veenendaal. „In 2008 dreigden we failliet te gaan en hebben we leningen afgesloten. De rente daarvan hebben we kunnen betalen, maar we hebben niet kunnen aflossen. Daarnaast hebben we een naheffing van de Belastingdienst gekregen vanwege het niet juist naleven van de btw-regels. In de derde plaats hebben we afgelopen jaren geïnvesteerd in de kwaliteit van het radiostation, terwijl de inkomsten achterbleven bij de verwachtingen.”

De radiozender is al begonnen met bezuinigen. Diverse radioprogramma’s zijn geschrapt in de avonduren en er verdwijnen minimaal vier volledige banen. Binnenkort start de radiozender een actieweek onder haar luisteraars om extra inkomsten te verkrijgen. De radiozender heeft al een speciale webpagina gelanceerd om de radiozender te helpen.