Geen ‘flitsmeldingen’ meer op VRT ‘Stu Bru’ en MNM

vrtDe VRT-radiozenders MNM en Studio Brussel roepen niet langer flitscontroles (de zogenaamde ‘vallende sterren’) om die door luisteraars gemeld worden.

De Vlaamse openbare omroep wil met deze beslissing tegemoet komen aan de kritiek van enkele verkeersexperts en ouders van verkeersslachtoffers. Dit bericht de website deredactie.be vandaag.

Kritiek
Enkele maanden geleden had de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen zware kritiek geuit aan het adres van de VRT. De VRT liet eerder al blijken dat ze “openstond voor een gesprek met de initiatiefnemers”. Nu is er beslist om aan hun vraag tegemoet te komen. MNM en Studio Brussel kondigen flitscontroles nu al niet meer aan tenzij ze door de politie zelf gemeld worden “aangezien het dan niet om exacte locaties gaat en er in realiteit steeds nog op andere plaatsen wordt gecontroleerd”. VRT Radio 1, Radio 2 en Klara kondigen geen sowieso geen flitscontroles aan.

Commerciƫle radiozenders blijven wel melden
De Vlaamse commerciĆ«le radiozenders Q-Music en Joe FM blijven wel zogenoemde “vallende sterren” meegeven. Beide zenders lieten eerder al verstaan dat ze op die manier net bijdragen aan de verkeersveiligheid “door mensen erop te wijzen dat ze op bepaalde plekken geflitst kunnen worden”.