Gemeente geeft extra steun aan Studio Alphen

De gemeenteraad in Alphen aan den Rijn is deze week akkoord gegaan met extra financiële steun aan de lokale omroep Studio Alphen. Het gaat om een extra bijdrage van 65.000 euro voor de jaren 2016 en 2017. Voorwaarde voor de steun is wel dat een marktpartij een zelfde investering doet in de lokale omroep voor de gemeente Alphen aan den Rijn.

Marktpartij

De lokale omroep verwacht dat de investeringen in de lokale omroep door een marktpartij binnen afzienbare tijd kunnen worden afgerond. Het is nog niet welke partij of partijen gaan investeren in de lokale omroep en wat de gevolgen zijn voor de vaste medewerkers en de vrijwilligers van de lokale omroep.

Op orde krijgen

De lokale omroep raakte eind vorig jaar in financiële problemen en kon toen overleven door het verkrijgen van een noodkrediet van de gemeente. Met de extra bijdrage vanuit de gemeente en de investeringen van de nieuwe marktpartij hoopt de omroep de boekhouding weer op orde te krijgen.

Live bij SamenLoop voor Hoop

De lokale omroep doet dit weekeinde live verslag van de SamenLoop voor Hoop in Alphen aan den Rijn. Hiervoor gaat de omroep vanaf zaterdagmiddag 24 uur lang non-stop uitzenden vanuit een mobiele studio op het terrein van de SamenLoop voor Hoop. SamenLoop voor Hoop is een 24-uurswandelestafette om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Vanaf komende week doet de omroep ook uitgebreid verslag van het evenement Alpe d’HuZes. De omroep gaat met een camerateam de verrichtingen van deelnemers van de Stichting Alphen d’HuZes volgen. Kijken en luisteren kan via www.studioalphen.nl

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.