Gemeente voorkomt faillissement lokale omroep Studio Alphen

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een faillissement van de lokale omroep Studio Alphen voorkomen door het geven van een overbruggingskrediet van 20.000 euro. Dit bericht het Algemeen Dagblad vandaag.

Afhaken adverteerders

De lokale omroep zou in problemen zijn gekomen door het afhaken van een aantal belangrijke adverteerders. De gemeente Alphen aan den Rijn gaat in november kijken hoe het verder moet met de financiële problemen bij de lokale omroep. Er bestaat een mogelijkheid dat er medio november nog een tweede overbruggingskrediet van 15.000 euro bijkomt. De lokale omroep ontvangt jaarlijks bijna 60.000 euro voor het verzorgen van radio- en televisieprogramma’s en het brengen van nieuws en informatie via haar website. De 60.000 euro wordt verkregen aan de 1,30 euro per huishouden die de gemeente overmaakt aan de omroep.

Subsidie

In november wordt door de gemeenteraad bekeken of deze bijdrage richting de omroep in de toekomst gelijk blijft of dat er daarbij een eenmalige bijdrage van 35.000 euro bij komt. Deze bijdrage zou dan al zijn verstrekt in de vorm van het overbruggingskrediet. Daarnaast kan de gemeenteraad ook besluiten om de bijdrage per huishouden voor de lokale omroep per huishouden te verhogen van 1,30 euro naar 2,60 euro.

Positief resultaat in 2014

Arjen Nihot van Studio Alphen legt tegenover het Algemeen Dagblad uit dat er in 2014 een positief resultaat is geboekt door de omroep maar dat door het wegvallen van enkele belangrijke adverteerders door de economische crisis de omroep in acute geldnood is gekomen. “Om tot een duurzame oplossing te komen is meer tijd nodig”,aldus Nihot.

Studio Alphen

Studio Alphen is sinds 9 februari 2015 de naam van de publieke lokale omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn. De omroep komt voort uit Alphen Stad FM/TV. Die omroep bestond sinds 4 januari 2014 uit de gefuseerde omroepen Alphen Stad FM/TV (gemeente Alphen aan den Rijn), ROB FM (gemeente Boskoop) en Omroep Rijnwoude (gemeente Rijnwoude). De drie omroepen fuseerden in aanloop naar de gemeentelijke fusie op 1 januari 2014 waarbij de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude met elkaar fuseerden tot de gemeente Alphen aan den Rijn.

Samenwerking Omroep West

Studio Alphen is sinds mei van dit jaar een nieuwspartner van de regionale omroep Omroep West. Het doel van de samenwerking is de nieuwsvoorziening in de regio beter en bestendiger te maken.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.