Gemeentelijke herindelingen: minder lokale omroepen

Per 1 januari 2019 vinden er een aantal gemeentelijke herindelingen plaats. Hierdoor moet een aantal lokale omroepen haar uitzendingen staken.

Herindelingen

Elk jaar vinden er wijzigingen plaats in de indeling van onze gemeenten. Kleinere gemeenten worden samengevoegd tot één grote gemeente of kleine gemeenten worden samengevoegd met een al bestaande grote gemeente. Per gemeente mag er maar één lokale omroep uitzenden. Aangezien er ook per 1 januari aanstaande een aantal herindelingen plaatsvinden zal een aantal lokale omroepen stoppen met hun uitzendingen.

Haren FM stopt

Per 1 januari wordt in de provincie Groningen de gemeente Haren samengevoegd met de gemeente Groningen. De lokale omroep van de gemeente Haren, Haren FM, stopt haar uitzendingen. De lokale omroep van Groningen (OOG) zal deze functie overnemen. Zaterdag 29 december is Haren FM voor het laatst te horen. Luisteraars zijn welkom in de studio van de lokale omroep om afscheid te nemen.

RTV Betuwe

Ook lokale omroep RTV Betuwe stopt binnenkort haar uitzendingen. Lokale omroep SRC neemt het stokje van de lokale omroep over. Maandag 24 december zijn de laatste uitzendingen van RTV Betuwe te horen en daarna zal SRC FM definitief de uitzendingen in de regio Geldermalsen op zich nemen.

Limburg

Ook in de provincie Limburg zijn twee lokale omroepen samengevoegd. Streekomroep LOO-tv (Brunssum, Onderbanken, Schinnen) en Omroep Groot Nuth zijn gefuseerd. De nieuwe omroep gaat verder onder de zendernaam ZO-NWS.