Leidschendam-Voorburg akkoord met nieuwe machtiging Midvliet FM/TV

Na het college van burgemeester en wethouders in Leidschendam-Voorburg is deze week ook de gemeenteraad akkoord gegaan met het representatief verklaren van Midvliet FM/TV. De zendmachtiging voor de lokale omroep in de Zuid-Hollandse gemeente zal als het aan de gemeente ligt ook de komende vijf jaar in handen zijn van de huidige lokale omroep Midvliet FM/TV. Het college van B&W stelde twee weken geleden al voor om de zendmachtiging voor de komende vijf jaar te gunnen aan Midvliet Fm/TV.

Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg

Naast Midvliet FM/TV was ook de Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg in de race voor de machtiging. De Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg werd eerder deze maand door het college echter niet-representatief verklaard. Volgens het college heeft de stichting mensen en organisaties als lid van het Programma Beleidbepalend orgaan (PBO) opgevoerd die hiervan geen weet hadden. Het Commissariaat voor de Media beslist uiteindelijk welke lokale omroep de zendmachtiging voor de gemeente de komende vijf jaar in handen krijgt. Hierbij volgt het Commissariaat voor de Media vrijwel altijd het besluit van de betreffende gemeente.

Zendlocatie

Eerder deze week heeft de radiozender Midvliet FM haar uitzendlocatie voor haar etherfrequenties 107.2 MHz en 107.9 MHz verplaatst. “De zendinstallatie is verplaatst naar een ander gebouw aangezien het gebouw op de oude locatie op de nominatie staat dit jaar gesloopt te gaan worden en staat al enige tijd leeg. We hebben een nieuwe mooie locatie gevonden in een straal van 500 meter van de studio”,aldus voorzitter Louis Bekker van Midvliet FM/TV tegenover deze website.

Wassenaar

Midvliet FM/TV is naast de lokale omroep van Leidschendam-Voorburg ook de lokale omroep in de gemeente Wassenaar. In Wassenaar dingt naast Midvliet FM/TV ook de Stichting Omroep Wassenaar mee voor de zendmachtiging voor de komende vijf jaar. In Wassenaar is de besluitvorming rond de nieuwe lokale omroep een maand uitgesteld en zal hierover in februari meer duidelijkheid komen.

Video

Verplaatsen zendmast Midvliet FM

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.