Gemeenteraadsverkiezingen uitgebreid op radio, televisie en Internet

Vandaag, woensdag 21 maart zijn er de gemeenteraadsverkiezingen. Via radio, televisie en Internet is al het nieuws rond deze gemeenteraadsverkiezingen te volgen.
Daarnaast kan er vandaag gestemd worden voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017.

Uitslagenavond bij NOS

Op de uitslagenavond heeft de NOS een avondvullend programma vanuit TivoliVredenburg, dat rechtstreeks te volgen is op televisie (NPO 1), radio en NOS.nl. De NOS is in zes gemeenten te gast: Amsterdam, Emmen, Enschede, Rotterdam, Utrecht en Weert. Verder staan er verslaggevers in het hele land.

Ze volgen de kiezers; wat vinden zij belangrijk bij deze verkiezingen? Ze volgen het stembiljet – het legen van de bussen en het tellen van de stemmen – en ze doen verslag vanaf de partijlocaties van de politieke partijen.

Exitpolls

Vanaf 21.00 uur brengt de NOS vanuit de zes gemeenten de exitpolls van onderzoeksbureau Ipsos. Deze exitpolls geven een goede indruk van hoe Nederland gestemd heeft. Vanaf 22.00 uur worden de eerste daadwerkelijke uitslagen vanuit de gemeenten verwacht. Xander van der Wulp, Dominique van der Heyde en Ron Fresen geven uitleg en duiding. Rob Trip presenteert de tv-uitzending en Dionne Stax brengt de uitslagen.

Radio 1

Ook NPO Radio 1 is erbij in TivoliVredenburg. De presentatie van de radio-uitzending is in handen van Tijs van den Brink en Lara Rense en de duiding van de uitslagen komt voor rekening van Joost Vullings (die hiermee zijn NOS-carrière beëindigt).

Regionale en lokale omroepen

Naast de uitzendingen van de NOS op NPO 1 doen ook diverse regionale en lokale omroepen verslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Zo zijn er onder andere extra uitzendingen op Omroep Zeeland, L1, Omroep Gelderland, Omroep Brabant en Omroep West.

Ook diverse lokale omroepen hebben vanavond extra televisie en/of radio-uitzendingen. Onder andere Studio Alphen, Terneuzen FM / GO-TV, TV Slingeland en Omroep Venray hebben vanavond extra uitzendingen. De Amsterdamse radiozender Amsterdam FM verslaat de verkiezingen vanuit een rijdende tram.