Gerard Timmer vertrekt bij NPO

npo1Gerard Timmer, Directeur Video, vertrekt per 1 januari 2014 bij de NPO. Hij draagt in de komende periode zijn taken over. Hij is sinds juli 2007 in dienst. De reden van vertrek is een verschil in visie op de vernieuwing van de organisatie. Dit bericht de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in een persbericht.

“Na een goede en intensieve samenwerking gedurende een periode van zes jaar ziet Timmer hierdoor aanleiding om nieuwe stappen te gaan zetten in zijn loopbaan.”, aldus het persbericht.

De NPO roemt de staat van dienst van Gerard Timmer. Hij was met zijn team meer dan zes jaar verantwoordelijk voor de programmering van Nederland 1, 2, 3, Zapp/Zappelin en de themakanalen. Sinds 2011 was hij – met activiteiten als npo.nl, de NPO App en Uitzending Gemist – ook verantwoordelijk voor de online strategie.

Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO: “Gerard heeft er mede voor gezorgd dat de NPO vorig jaar het meest succesvolle televisiejaar had. Door te programmeren met het oog op het publiek en het publieke karakter van de NPO, is dat Gerard en zijn team gelukt in tijden van bezuinigingen. Wij zijn Gerard dankbaar voor zijn grote bijdrage aan de NPO en wensen hem veel succes in de toekomst.”