Gerbrandytoren wordt weer omgetoverd tot Grootste Kerstboom

kerstmastDe Gerbrandytoren in IJsselstein zal dit jaar voor de 17e keer worden omgetoverd tot de Grootste Kerstboom ter Wereld. Het bestuur van de Stichting Kerstboom heeft hiervoor definitief het licht op groen gezet.

Net als voorgaande jaren zullen de hijswerkzaamheden worden uitgevoerd door Volker Wessels Telecom.

Het was dit jaar spannender dan ooit of de boom ontstoken zou kunnen worden. 2 weken geleden immers keek het bestuur nog tegen een tekort van € 20.000,- aan. Voorzitter Hugo van Vledder: “Veel mensen denken dat de “gaat ie wel of niet aan” berichtgeving van twee weken geleden een jaarlijks terugkerende goedkope PR stunt is. Niets is echter minder waar. Zonder de massale steun van de afgelopen 2 weken was het zeker donker gebleven dit jaar. In 2 weken tijd zijn er enkele honderden nieuwe donateurs bijgekomen”.

“Voor dit jaar is de exploitatie daarmee nagenoeg rond en we hebben daarom de knoop doorgehakt en onze vaste partner Volker Wessels Telecom opdracht gegeven de voorbereidingen te starten. De sponsor-, vrienden en donateurswerving blijven echter in volle gang. We willen op niet al te lange termijn over op LED-verlichting en ook de kabels moeten een keer vervangen gaan worden. Als we daarvoor geen middelen opzij kunnen gaan leggen is het over een paar jaar letterlijk over en uit. Met name het aantrekken van een hoofdsponsor die zijn naam aan de Grootste Kerstboom wil verbinden blijft daarom hoge prioriteit houden.”, aldus van Vledder.

De ontsteking zal plaatsvinden vanaf de Overtoom op zaterdag 13 december tijdens de jaarlijkse kerstmarkt in de binnenstad van IJsselstein. De boom zal branden van 13 december tot 6 januari.