Gigant FM nu ook te horen via Kabel Noord

Het Nederlandstalig radiostation Gigant FM is sinds kort ook in Noordoost Friesland te beluisteren via het netwerk van Kabel Noord. De radiozender is zowel opgenomen in het analoge als digitale- radio-aanbod van de kabelaar.

Kabel Noord

Gigant FM is via Kabel Noord te ontvangen in het analoge radiopakket op 98,1 MHz en via het digitale pakket op kanaal 842. Kabel Noord biedt haar diensten in Noordoost Friesland en op de Waddeneilanden Schiermonnikoog en Ameland. Marco Kocks van Gigant FM over de uitbreiding van de distributie: “Kabel Noord kreeg verzoeken om het signaal van Gigant FM via hun kanalen door te geven, wij willen daar natuurlijk graag aan meewerken. We merken dat we sinds de ingebruikname van de nieuwe frequenties aanzienlijk meer reacties uit Friesland krijgen.”

Om de uitbreiding te vieren zal 5 juni op het jaarlijkse Giganten Gala op Erica, georganiseerd door de radiozender, ook een optreden zijn van Jan Doddema uit Friesland.

Distributie

Gigant FM zond al uit via de kabel in Drenthe en Groningen en via Internet. Enige jaren geleden is ook het digitale luisteren voor KPN abonnees op kanaal 899 hieraan toegevoegd en eind 2015 begonnen ook de uitzendingen via DAB+. Via DAB+ is de radiozender nu nog in vrijwel heel Nederland te ontvangen via het netwerk van MTVNL. De bedoeling is dat op termijn het bereik via de digitale ether wordt teruggebracht tot Drenthe.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.