Gijs van Beuzekom nieuwe netmanager Nederland 2

nederland2Gijs van Beuzekom (54) is bij de NPO benoemd tot netmanager Nederland 2, de verdiepende zender, voor actualiteiten en achtergronden, levensbeschouwing, kunst en cultuur. Hij volgt per 1 oktober Bart Römer op, die is benoemd tot directeur van de Nederlandse Film en Televisie Academie. Van Beuzekom heeft een lange staat van dienst bij de publieke omroep. Hij is sinds 1982 werkzaam bij de NCRV, waar hij op dit moment manager televisie is.

Gerard Timmer, directeur televisie NPO, over de benoeming: “De ruime journalistieke ervaring van Gijs van Beuzekom zal van grote waarde zijn voor het bewaken en uitbouwen van een toekomstbestendig Nederland 2. Met zijn ervaring, als programmamaker in het verleden en de laatste 4 jaar als manager televisie van de NCRV is Gijs van Beuzekom thuis in de genres die belangrijk zijn voor de publieke omroep en meer specifiek Nederland 2, zoals nieuws en opinie, levensbeschouwing en kunst en cultuur.

De carrière van Gijs van Beuzekom begon in 1982 bij de actualiteitenrubriek Hier en Nu van de NCRV. Na de functies van onder andere hoofdredacteur van de actualiteitenrubriek Netwerk en manager informatief, werd hij in 2008 manager televisie bij de NCRV. Gijs van Beuzekom: “Mijn hart ligt bij de publieke omroep. De bezuinigingen vragen om veranderingen in de programmering. Na jaren voor een omroep te hebben gewerkt, is het voor mij de uitdaging om samen met omroepen en makers Nederland 2 door deze moeilijke tijden te loodsen.  En het publiek een compleet en veelzijdig tv-net te kunnen bieden waar vaste waardes als journalistieke kwaliteit, drama, levensbeschouwing, documentaire en kunst en cultuur overeind blijven.