Giro d’Italia exclusief te zien via Eurosport

Vandaag start de 101ste editie van de wielerronde Giro d’Italia. Het evenement is exclusief live te volgen via Eurosport. De NOS brengt dagelijks een samenvatting in het NOS Sportjournaal.

Jeruzalem

Vandaag, vrijdag 4 mei, valt in Jeruzalem het startschot voor de 101ste editie van de Giro d’Italia. Met Tom Dumoulin als een van de kanshebbers voor de eindzege. Als winnaar van 2017 neemt hij het op tegen onder anderen Chris Froome, die dit jaar als eerste coureur alle grote rondes in een jaar op zijn naam wil schrijven.

Buiten Europa

De ‘Grande Partenza’ van de ronde vindt voor het eerst buiten Europa plaats, in Israël. Na drie dagen maakt het peloton dan de oversteek naar Italië om verder te koersen op vertrouwde bodem.

Exclusief via Eurosport

Net als vorig jaar zal ook dit jaar de Giro d’Italia exclusief te zien zijn via sportzender Eurosport. De uitzendingen zijn te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player. op Eurosport 2 is er ’s avonds rond 19.00 uur een samenvatting te zien.

NOS Sportjournaal

De NOS verzorgt tijdens de Giro dagelijks een extra lang sportjournaal. In het Girojournaal brengt de NOS een lange samenvatting van de etappe van de dag. Deze uitzending is rond 18.45 uur te zien op NPO 1.