Giro d’Italia live op NPO 1 en Eurosport

De NOS en Eurosport doen de komende dagen uitgebreid verslag van de 99ste Giro d’Italia. De Ronde van Italië is vandaag van start gegaan  in Apeldoorn van start en telt in totaal drie etappes op Nederlandse bodem. Tom Dumoulin won vandaag de tijdrit in Apeldoorn en gaat morgen in de roze trui van start. De Giro duurt nog tot en met zondag 29 mei.

Nederland

De Giro ging in 2002 voor het eerst van start in Nederland, in Groningen. In 2010 volgde Amsterdam en vandaag was Apeldoorn het decor van de ‘Grande Partenza’, gevolgd door twee etappes met Nijmegen en Arnhem als finishplaatsen. Daarna verplaatst het peloton zich naar Italië. De finish van de slotetappe, op 29 mei, is in Turijn. “Met deze ingrediënten is de Giro dit jaar inderdaad superinteressant en daarom is het mooi om de belangrijkste ritten live op televisie te kunnen uitzenden”, aldus hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport.

NOS

Bij de NOS zijn zaterdag en zondag de  tweede en derde etappe live te volgen bij de NOS op NPO 1 op zaterdag-en zondagmiddag. De NOS zendt in totaal elf etappes van de Giro live uit. Bij de elf etappes die de NOS uitzendt, zitten ook de drie tijdritten waaraan Tom Dumoulin meedoet. NPO 1 is ook te volgen via internet.

Eurosport

Sportzender Eurosport zendt alle etappes van de Giro d’Italia live uit op Eurosport 1. Van vrijdag 6 tot en met zondag 29 mei staat de programmering van Eurosport 1 grotendeels in het teken van de Giro d’Italia. Het dagelijkse live verslag van deze eerste grote ronde van seizoen 2016 wordt van commentaar voorzien door Jeroen Vanbelleghem en experts Michael Boogerd en Karsten Kroon.

De Giro d’Italia is dagelijks vanaf ongeveer 14:30 uur rechtsreeks te volgen op Eurosport 1, waarbij Jeroen Vanbelleghem zorgt voor het commentaar bij de beelden. Hij wordt bijgestaan door afwisselend Michael Boogerd en Karsten Kroon. Elke avond is, ook op Eurosport 1, ‘Giro Today’ te zien – met aandacht voor de hoogtepunten van de die dag verreden etappe.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.