Goede kijkcijfers voor ‘De Prooi’

kijkcijfersHet eerste deel van de driedelige dramaserie De Prooi heeft zaterdagavond op Nederland 2 948.000 kijkers getrokken. Dit blijkt uit de kijkcijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

De Prooi is gebaseerd op de bestseller ‘De Prooi, Blinde trots breekt ABN Amro’ van journalist Jeroen Smit. Hij geeft daarin een gedramatiseerde weergave van de manier waarop de bank ten onder ging aan falend management onder leiding van Groenink. Het verhaal werd eerder al bewerkt tot een succesvolle toneelvoorstelling. Volgende week zaterdag is deel 2 te zien van dit drieluik.

FOX haalt kijkers binnen met voetbal
FOX heeft voor het eerst in haar bestaan gelijktijdig meer dan een half miljoen kijkers aan zich weten te binden aldus de cijfers van de stichting Kijkonderzoek. Hiervoor had men wel de hulp van FC Twente en Ajax nodig. Er keken in totaal 588.000 voetballiefhebbers naar de topper in de Eredivisie. Voor het eerst in meer dan vijf jaar was er weer een voetbalwedstrijd uit de Eredivisie live te bekijken op een open kanaal.

‘Ik hou van Holland’ aan top
RTL4’s Ik hou van Holland was met dik 2 miljoen kijkers het best bekeken programma op de zaterdagavond. Het NOS Journaal van 20.00 uur en de samenvattingen van het Eredivisie-voetbal in NOS Studio Sport behaalde een tweede en derde plek. (via oa SKO)