Golf: Ryder Cup 2016 live op Ziggo Sport en VRT

Vanavond is de openingsceremonie van The Ryder Cup 2016. Een tweejaarlijks golftoernooi waarin de beste Europese golfers het als team opnemen tegen de beste Amerikaanse Golfers. Ziggo Sport en VRT Sporza besteden veel aandacht aan dit golftoernooi.

Hazeltine National Golf Club

Het toernooi vindt dit jaar plaats op de Hazeltine National Golf Club in de Verenigde Staten. Op donderdag 29 september start het toernooi met de officiële persvoorstelling en mogen Team VS en Team Europa oefenen op de banen van Hazeltine National Golf Club. Vanaf vrijdag worden er in drie dagen 28 partijen afgewerkt.

Speelvormen

Voor een gewonnen partij krijgt een team een punt, bij een gelijkspel krijgt elk team een half punt. Vrijdag en zaterdag worden er vier foursomes en vier fourballs gespeeld. Bij een foursome wordt er twee tegen twee gespeeld en moeten de spelers om beurten slaan, bij een fourball wordt er ook twee tegen twee gespeeld, maar dan wel individueel. De beste teamscore per hole telt. Zondag volgt de apotheose met de twaalf afsluitende singles. In 2014 werd het toernooi gewonnen door Europa. Voor Europa doen dit jaar onder andere Rory Mcilroy, Lee Westwood, Chris Wood, Martin Kaymer, Sergio Garcia, Henrik Stenson en de Belg Thomas Pieters mee.

Eerbetoon

Voor de start van de Ryder Cup wordt vrijdag uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Arnold Palmer. De Amerikaanse golflegende stierf zondag op 87-jarige leeftijd in een ziekenhuis, waar hij lag voor problemen aan zijn hart. Voordat de Amerikaanse en Europese golfers op de banen van de Hazeltine National Golf Club in Chaska beginnen aan de strijd om de Ryder Cup, zullen ze een minuut stilte in acht nemen voor ‘The King’.

Ziggo Sport

Betaalzender Ziggo Sport Totaal zal alle dagen live uitzendingen verzorgen op haar speciale golfkanaal Ziggo Sport Golf. Zo wordt donderdagavond om 23.00 uur de openingsceremonie live uitgezonden op Ziggo Sport Golf en Select. Ook de rest van het weekeinde is het hele toernooi live te volgen via Ziggo Sport Golf vanaf de middaguren tot in de late avond. Ook het sportkanaal Ziggo Sport, zonder meerkosten beschikbaar voor Ziggo-abonnees, zendt veel uren Ryder Cup uit. De programmering is te vinden via de website van de sportzender.

VRT Sporza

De Vlaamse publieke omroep VRT zendt in samenwerking met kabelaar Telenet/Play Sports het toernooi ook uit met natuurlijk aandacht voor de Belg Thomas Pieters. Het hele toernooi is met Engelstalige commentaar integraal te volgen op betaalzender Play Sports. De laatste dag van het toernooi, zondag 2 oktober, is vanaf 20.55 uur live te volgen via Sporza op VRT Canvas. Karl Vannieuwkerke zal commentaar geven.

Meer informatie over The Ryder Cup vind op de website van de Ryder Cup.

Tweets:

2 reacties

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.