Golf: US Open live te volgen op Ziggo Sport

De sportzenders van Ziggo Sport besteden tot en met zondag veel aandacht aan het golftoernooi The US Open.

Major

Het US Open is een van de vier grote golftoernooien (majors), dat elk jaar in de derde week van juni wordt gehouden op een andere golfbaan in de Verenigde Staten. De andere drie majors zijn: The Masters, The Open Championship en het Professional Golfers’ Association (PGA) kampioenschap.

118e editie

De 118e editie wordt gehouden op de golfbaan van de Shinnecock Hills Golf Club. Er wordt in totaal bijna 12 miljoen dollar aan prijzengeld verdeeld op dit toernooi. Golfers die meedoen aan het US Open zijn onder andere Lucas Glover, Dustin Johnson, Martin Kaymer, Brooks Koepka, Jordan Spieth, Tiger Woods, Sergio García, Bubba Watson, Jason Day, Francesco Molinari en Rickie Fowler. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door de Amerikaan Brooks Koepka.

Televisie

Betaalzender Ziggo Sport Totaal zendt via haar golfkanaal elke dag vanaf ongeveer 17.30 uur live het US Open uit. Ziggo Sport Totaal is te abonneren via vrijwel alle digitale televisieaanbieders in Nederland.

Ziggo Sport

Ook Ziggo Sport, zonder meerkosten te ontvangen voor klanten van kabelaar Ziggo op kanaal 14, besteedt aandacht aan dit toernooi. De slotavond, op zondagavond, is live te zien bij de sportzender vanaf 21.25 uur.