Gouden NL Award voor regionale omroep RTV Noord

Regionale omroep RTV Noord heeft vandaag de Gouden NL Award 2017 gewonnen tijdens de uitreiking van de NL Awards in Eindhoven. De NL Awards, de onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen, zijn vandaag voor de 16e keer uitgereikt.

RTV Noord

RTV Noord won de prijs voor de beste journalistieke productie voor ‘Graag gedaan hoor!’. Met het winnende project deden twee redactieteams van RTV Noord verslag van een tocht langs een deel van de projecten die betaald zijn met geld uit de gaswinning. Deze productie won ook de prijs in de categorie ‘Beste Online Project. RTV Noord won ook de prijs in de categorie ‘Eigen Nieuws’ met het programma ‘Onrust bij Primark’.

Andere winnaars

Naast RTV Noord vielen ook RTV Oost (Ken ie mie nog), RTV Drenthe (Oerend HarTT: De helm van Franco Uncini) en Omroep Brabant in de prijzen. Omroep Brabant won zowel in de categorie documentaire een prijs (BrabantDoc: Boer Peer) als de categorie jong talent (Karlijn Houterman) een prijzen.

‘Herkenbaar wij-gevoel’

Volgens juryvoorzitter Rein Tolsma was de kwaliteit van de inzendingen over het algemeen hoog. “Alles is gemaakt met hart voor de regio, en steeds meer ook op zoek naar verbinding. Niet alleen tussen publiek en regionale omroep maar ook versterking van sociale samenhang in het uitzendgebied. Dat is een herkenbaar wij-gevoel, niet bekrompen en naar binnen gekeerd, maar als het goed getroffen wordt juist universeel en uitnodigend. Soms met een relevantie die boven de eigen regio uitstijgt“, aldus Tolsma.

Trots

Minister Slob zei tijdens de uitreiking dat hij onder de indruk is van het werk van de regionale omroepen. “De afgelopen maanden ben ik bij veel regionale media op bezoek geweest. En telkens zie ik hoe gepassioneerd journalisten daar hun werk doen. Deze prijs is natuurlijk de kers op de taart, maar ik ben trots op iedereen die zich inzet voor de regionale journalistiek.

Sociale media: