Gouden Televizier-Ring: TVOH opvolger VI

tvkijkenThe Voice of Holland (TVOH, RTL4) heeft vrijdagavond de Gouden Televiezier-Ring 2012 in de wacht gesleept. Het programma behaalde 49 procent van de publieksstemmen en versloeg daarmee Wie is de Mol? (AVRO) en Ali B op Volle Toeren (TROS).  Olympisch turnkampioen Epke Zonderland maakte de winnaar bekend tijdens de 47ste editie van het Gouden Televizier-Ring Gala in het Amsterdamse theater Carré. De overige winnaars van de “ringen” zijn:

Gouden Stuiver: Het Klokhuis. Maar liefst 12 keer was het Het Klokhuisgenomineerd. Dit jaar mocht het kinderprogramma De Gouden Stuiver eindelijk in ontvangst nemen

Zilveren Televizier-Ster Man: Ali B. De veelomstreden Ali B viel dan toch in de prijzen. Hij won niet de prijs voor beste programma, maar hij ging wel naar huis met De Zilveren Televizier-Ster.

Zilveren Televizier-Ster Vrouw: Yvon Jaspers. Helaas was Yvon er zelf niet bij en stuurde ze boerin Agnes om haar Zilveren Televizier-Ster in ontvangst te nemen.

Televizier-Talent Award: Gerard Ekdom. Dat een radioman ook best carrié kan maken op tv, bewees Gerard Ekdom. Hij won de Televizier-Talent Award.

(Bron: AVRO)