Grand Prix Formule 1 Australië met Max Verstappen live op radio en tv

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van Australië zijn zondagmorgen live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zendt ook de Duitse commerciële zender RTL Television de race live uit. Op de radio is de race te volgen via Grand Prix Radio.

Nieuw seizoen

Zondag wordt de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen gereden in Australië. De wedstrijd wordt verreden op het Albert Park Circuit in Melbourne. Vanwege het tijdsverschil is de wedstrijd op zondagochtend te zien in Nederland.

De komende maanden worden er twintig races over de gehele wereld verreden. De Formule 1 kalender 2017 kent geen nieuwe circuits en is vergelijkbaar aan die van vorig jaar. Uitzondering hierop is de GP van Duitsland die dit jaar niet doorgaat. Ook de Nederlander Max Verstappen is dit seizoen weer van de partij voor het team Red Bull Racing.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van Australië live uit. De voorbeschouwing begint zondag om 6.00 uur, de start van de wedstrijd is om 7.00 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat in Melbourne.

Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien. Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal. Om 15.00 uur is op Ziggo Sport een herhaling te zien van de wedstrijd.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook een live verslag van de Grand Prix. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket.
Rond 6.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’. Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij
CaiWay op kanaal 140 en bij Delta kabel op kanaal 455. In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen.

Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet.