(C) Mediamagazine

Grand Prix Formule 1 Mexico met Max Verstappen live op radio en tv

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van Mexico zijn vanavond live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zendt ook de Duitse commerciële zender RTL Television de race live uit. Op de radio is de race te volgen via Grand Prix Radio.

GP Mexico

De Grand Prix van Mexico is een race uit het Formule 1-kampioenschap en wordt gereden op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad. In verband met het tijdverschil met Mexico is de race hier te volgen op zondagavond.

Wereldkampioen

De renstal van Mercedes werd vorig weekend in Austin, Texas wereldkampioen bij de constructeurs en de kans dat de titel bij de rijders in Mexico wordt beslist is zeer groot. Lewis Hamilton heeft hiervoor zeer goede papieren: zelfs als zijn naaste concurrent, Sebastian Vettel, zestien punten meer scoort dan Hamilton, is de Brit alsnog wereldkampioen.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van Mexico live uit. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 19.00 uur, de race om 20.00 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat in Mexico.

Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien. Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook een live verslag van de Grand Prix. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Rond 19.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’. Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 140 en bij Delta kabel op kanaal 455. In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen.

Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet.