(C) Mediamagazine

Grand Prix Formule 1 Verenigde Staten live op radio en televisie

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten zijn vanavond live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zendt ook de Duitse commerciële zender RTL Television de race live uit. Op de radio is de race te volgen via Grand Prix Radio.

GP Verenigde Staten

De race wordt verreden op het Circuit of the Americas nabij Austin, Texas in de Verenigde Staten. De Nederlander Max Verstappen is fan van dit circuit omdat het veel inhaalmogelijkheden biedt. Verstappen zal echter wel in de achterhoede moeten starten tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Door een motorwissel bij de auto van de Nederlander moest Verstappen een gridstraf incasseren. De laatste drie jaar heeft Lewis Hamilton de race gewonnen. Hamilton kan vanavond al wereldkampioen worden als hij de race wint en zijn naaste concurrent Sebastian Vettel slechts als zesde of lager finisht.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van de Verenigde Staten live uit. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 20.05 uur, de race om 21.00 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat in Austin. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien. Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook een live verslag van de Grand Prix. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Om 20.15 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’. Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 140 en bij Delta kabel op kanaal 455. In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen.

Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet.