Bwin Grand Slam of Darts live op RTL 7 en Internet

Tot en met zondag 19 november is de top van de dartswereld te vinden op het Bwin Grand Slam of Darts. Het toernooi is te volgen via RTL 7 en Internet.

Elfde editie

De elfde editie van de Bwin Grand Slam of Darts gehouden in het Civic Center te Wolverhampton. In Wolverhampton zullen vijf landgenoten aan de oche verschijnen, waaronder de nummer één van de wereld Michael van Gerwen en voormalig winnaar Raymond van Barneveld. Verder zullen ook Berry van Peer, Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert meespelen.

Bijzonder evenement

Het is een bijzonder toernooi, want de toppers van de dartsbond PDC strijden met de beste spelers van de andere bond, de BDO. Er wordt gespeeld in groepen van vier. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de volgende ronde.

Titelverdediger

Titelverdediger is Michael van Gerwen, hij won het toernooi in 2016 voor de tweede maal door in de finale James Wade met 16–8 te verslaan. Andere darters die aan de oche verschijnen komende week zijn onder andere Simon Whitlock, Dave Chisnall, James Wade, Phil Taylor, Gary Anderson, Scott Mitchell, Gerwyn Price, Daryl Gurney en Stephen Bunting.

Prijzengeld

In totaal wordt er meer dan 450.000 Britse Ponden aan prijzengeld verdeeld. De winnaar gaat met 110.000 Pond naar huis toe.

RTL 7

RTL 7 doet uitgebreid verslag van dit evenement op televisie en Internet. Alle wedstrijden zullen live te zien zijn via de betaalde stream. Daarnaast doet RTL 7 vrijwel elke avond live verslag van het evenement in uitzendingen van RTL Darts. Met uitzondering van maandag en dinsdag beginnen de uitzendingen vaak rond 20.00 uur. Alle uitzendtijden staan op de website van RTL7 Darts.

Sociale media: