Groeistad Radio verhuist op de middengolf naar 1224 kHz

Groeistad Radio zal vanaf medio mei te horen zijn op 1224 kHz op de middengolf. Momenteel zendt de radiozender nog uit op 747 kHz in delen van Zuid-Holland.

Nieuwe vergunning

Groeistad Radio zendt sinds 1 januari 2017 uit via de middengolf op 747 kHz via een zogenaamde laagvermogen middengolfvergunning. Deze vergunning is in handen van Serlie en heeft een einddatum van 10 mei 2019. Zoals eerder bekend gemaakt is sinds 18 februari de procedure gestart voor het aanvragen van nieuwe laagvermogen middengolf-vergunningen. Ook bestaande vergunninghouders van een laagvermogen middengolffrequentie moeten een nieuwe aanvraag indienen.

Aanpassingen

In de nieuwe vergunningen die vanaf 10 mei 2019 worden uitgegeven zijn wel een aantal wijzigingen doorgevoerd. De nieuwe vergunningen hebben een looptijd tot 11 mei 2024 waarbij de mogelijkheid bestaat om de vergunningen te verlengen.

Nieuwe frequentie

Twee weken geleden zijn de eerste nieuwe vergunningen uitgegeven door Agentschap Telecom. Deze week zijn er weer een aantal vergunningen vergeven. Vergunninghouder Serlie heeft een vergunning verkregen voor 1224 kHz. Hierdoor zal het programma van Groeistad Radio vanaf medio mei te horen zijn op een nieuwe frequentie in delen van Zuid-Holland. Wereldwijd blijft de radiozender te beluisteren op Internet.

Extra AM

Ook Extra AM uit Amsterdam gaat verhuizen van frequentie: De 1224 kHz wordt ingeruild voor de 1332 kHz. Eerder was al bekend geworden dat Impact AM van frequentie gaat verhuizen. De 1332 kHz wordt medio mei ingeruild voor 1008 kHz.

Overzicht uitgegeven frequenties:

(bron: frequentieregister)