‘Groene’ als tijdelijk alternatief voor Dutch Times

daAbonnees van de digitale internetkrant Dutch Times krijgen als alternatief voor het niet verschijnen van The Dutch Times de mogelijkheid om De Groene Amsterdammer te lezen.  De digitale dagelijkse Internetkrant The Dutch Times verschijnt sinds begin november niet meer. Het is onduidelijk of dit initiatief nog een vervolg krijgt. De organisatie achter The Dutch Times, Dutchabroad.nl BV, geeft aan dat het voorlopig in ieder geval niet mogelijk is om The Dutch Times te laten verschijnen.

Groene Amsterdammer
Dutchabroad.nl zegt wel een tijdelijk alternatief te hebben gevonden ter “overbrugging naar een defintieve oplossing”. “Dit alternatief hebben we gevonden in de digitale versie van De Groene Amsterdammer. Dit wekelijks verschijnende opinieblad kent u al van de politieke commentaren die de afgelopen weken ook in de Dutch Times verschenen”, aldus Dutchabroad via een email naar de abonnees van het voormalige digitale dagblad The Dutch Times. 

Opvolger Wereldkrant
Dutchabroad.nl was een voortzetting van de Nederlandstalige website en social media, de WereldKrant, de e-mailbulletins en het WereldExpat Magazine van de Wereldomroep. Dutchabroad.nl was een initiatief van Thomas Arts, redacteur van de WereldKrant en één van de boventallige medewerkers van de Wereldomroep. Dutchabroad.nl bracht onder andere een digitale krant uit onder de naam Dutch Times. Deze digitale krant was alleen tegen betaling te verkrijgen.

Abonnees reageren verdeeld
Abonnees reageren via de website van de Wereldomroep zeer verdeeld op het alternatief. Een veelgehoorde klacht is dat het abonnement op The Dutch Times niet beëindigd kan worden waarbij restitutie van het al betaalde abonnementsgeld plaatsvindt. Daarnaast zijn vele lezers teleurgesteld dat zij nu als alternatief een weekblad krijgen voorgeschoteld terwijl zij betaald hebben voor een dagblad.