Groot Nieuws Radio sluit 2012 positief af

gnrDankzij een succesvolle fondsenwervingscampagne sloot Groot Nieuws Radio 2012 af met een goed resultaat. In het laatste kwartaal noteerde de christelijke omroep meer dan € 250.000 aan incidentele giften  en verwelkomde het ruim 1700 structurele  donateurs. Dit bericht de Christelijke radiozender op haar website vandaag.

Algemeen directeur Nico Schipper: “Dit resultaat stemt ons enorm dankbaar. De massale steun vanuit het land maakt duidelijk dat er in Nederland draagvlak is voor een christelijke omroep die geen deel uitmaakt van het publieke bestel”. Door de economische crisis werd de omroep in 2012 geconfronteerd met een drastische daling van de reclame-inkomsten. Een dreigend tekort van € 250.000 werd afgewend door een fondsenwervingscampagne. Groot Nieuws Radio zendt 7 dagen per week en 24 uur per dag christelijke programma’s uit via de ether en internet en is daarmee uniek in Nederland.

Nico Schipper benadrukt dat Groot Nieuws Radio er nog niet is: “Er zijn voor een gezonde exploitatie meer donateurs nodig. Het kabinet draait de christelijke omroepen in het publieke bestel de duimschroeven aan. Daardoor groeit het besef dat het noodzakelijk is om betrokken te zijn bij een onafhankelijke christelijke omroep, die zelf de inhoud en het uitzendmoment van alle programma’s bepaalt”.