Zendmast IJsselstein weer omgetoverd tot kerstboom

kerstmastDe zendmast in IJsselstein is weer omgetoverd tot kerstboom. Om 20.00 uur werd de sfeerverlichting aangezet aan de tuidraden die de Gerbrandytoren overeind houden.

Het is sinds 1992 de zeventiende keer dat de lichtjes aangaan op de Zendmast Lopik, 372 meter hoog. Omdat de 120 lampjes 65.000 euro kosten, lukt het niet elk jaar de financiering rond te krijgen. Dit jaar is het de Stichting Kerstboom gelukt om de financiering voor het versieren van de zendmast rond te krijgen.

Donateurs voor de Stichting Kerstboom blijven echter nodig. Hugo van Vledder, voorzitter van de Stichting Kerstboom, geeft aan dat er voor volgend jaar investeringen op de planning staan. “We willen op niet al te lange termijn over op LED-verlichting en ook de kabels moeten een keer vervangen gaan worden. Als we daarvoor geen middelen opzij kunnen gaan leggen is het over een paar jaar letterlijk over en uit. Met name het aantrekken van een hoofdsponsor die zijn naam aan de Grootste Kerstboom wil verbinden blijft daarom hoge prioriteit houden.”, aldus Van Vledder.

De mast kan zich niet de grootste kerstboom ter wereld noemen. Die titel is voorbehouden aan het Italiaanse dorpje Gubbio waar 3000 lampjes tegen de Monte Ingino (Umbrië) zijn aangebracht in de vorm van een boom van 650 meter hoog en 350 meter breed.

De lampjes in de zendmast bij IJsselstein blijven tot Driekoningen, 6 januari 2015, branden. Bij helder weer zijn de lampjes tot ongeveer 30 kilometer afstand te zien.