Grootste Kerstboom ter wereld weer te bewonderen

kerstmastSinds vanavond is de grootste kerstboom ter wereld weer te bewonderen vanuit IJsselstein. De Gebrandytoren is sinds zaterdagavond weer omgetoverd tot een grote kerstboom.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Kerstboom. Het ontsteken is feestelijk gevierd in IJsselstein en werd bijgeluisterd door een concert van Wolter Kroes.

‘Boom’ heeft onweer en storm overleefd
Het waren voor de Stichting Kerstboom spannende dagen. De zendmast nabij IJsselstein kreeg het donderdag niet zwaar te verduren door een storm maar werd ook getroffen door bliksem. Daarom heeft de Stichting Kerstboom vrijdag nog een grondige inspectie uitgevoerd.

“De schade bleek gelukkig mee te vallen. Ondanks de blikseminslag functioneert het toplicht (de piek) nog gewoon. Wel waren 2 van de 3 containers met betonblokken, waaraan de tuidraden bevestigd zitten, omgewaaid. Deze zijn met een kraan weer op hun plaats gezet. Daarnaast was een van de tuien verstrengeld geraakt in de gewone kabels en dat moest wel worden hersteld.”

De Grootste Kerstboom ter wereld is tot 6 januari te bewonderen in een groot deel van Midden Nederland. De mast dankt het predicaat ‘Grootste Kerstboom ter Wereld’ aan een vermelding in het Guinness Book of Records. Met z’n 367 meter is de toren 43 meter hoger dan de Eiffeltoren

Beluister ook het interview dat Hans van Vledder, voorzitter van de Stichting Kerstboom, afgelopen maandag gaf in het mediaprogramma ‘Medialand” op Alphen Stad FM.