Grote deal tussen KNVB en FOX/FOX Sports

voetbalEredivisie Media & Marketing (EMM) en de KNVB hebben overeenstemming bereikt over een breed pakket aan uitzendrechten van voetbalwedstrijden.

Met ingang van seizoen 2014/’15 zijn tot en met seizoen 2017/’18 alle vriendschappelijke wedstrijden van het Nederlands Elftal, alle vriendschappelijke én kwalificatie thuiswedstrijden van Jong Oranje en het volledige KNVB bekertoernooi exclusief te zien op FOX of FOX Sports. Ook wordt er op structurele wijze aandacht besteed aan het Nederlands vrouwenelftal en zal de jaarlijkse wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op FOX worden uitgezonden. Dit bericht Eredivisie Media & Marketing in een persbericht vandaag.

 

Nederlands Elftal op FOX
Vanaf seizoen 2014/15 zijn alle oefenwedstrijden van het Nederlands Elftal rechtstreeks te zien op FOX, de voor alle digitale tv-abonnees vrij toegankelijke tv-zender. FOX is in heel Nederland vrij te ontvangen door digitale TV abonnees van bijvoorbeeld Ziggo (kanaal 11), UPC (kanaal 11), KPN (kanaal 14), Caiway (kanaal 20) en DELTA (kanaal 13).

Jong Oranje op FOX Sports
Vanaf seizoen 2014/15 doet abonneezender FOX Sports live verslag van alle vriendschappelijke wedstrijden van Jong Oranje en de kwalificatiewedstrijden die de ploeg in eigen land speelt. Al sinds 2008 (toen nog onder de naam Eredivisie Live) besteedt FOX Sports veel aandacht aan de kweekvijver van Oranje. Afgelopen zomer zond de zender tevens het volledige EK Onder 21 in Israël uit.

KNVB beker op FOX en FOX Sports
De samenvattingen van het toernooi om de KNVB beker verhuizen met ingang van komend seizoen naar de vrij toegankelijke zender FOX. Momenteel zijn deze samenvattingen nog te zien op Veronica. De halve finales en de KNVB bekerfinale zullen daarnaast ook rechtstreeks op de vrij toegankelijke zender FOX te zien zijn. Abonneezender FOX Sports zendt, evenals de afgelopen vier jaar, vanaf de tweede ronde tot en met de finale maximaal zes wedstrijden per bekerronde live uit.

Nederlands Vrouwenelftal op FOX Sports
De komende periode werken FOX Sports en de KNVB aan een programma waarin structureel aandacht besteed zal worden aan alle wedstrijden van het nationaal vrouwenelftal. Hierover volgt in een later stadium meer informatie.

Johan Cruijff Schaal op FOX
Tot slot zal de traditionele wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen de bekerwinnaar en de landskampioen met ingang van seizoen 2014/15 voor de komende vier jaar op de vrij toegankelijke zender FOX te zien zijn. De uitzendrechten hiervoor lagen bij SBS6.

De directie van EMM, bestaande uit Frank Rutten, Alex Tielbeke en Raymond van der Vliet: “Reeds bij de introductie van FOX en FOX Sports in Nederland hebben we duidelijk proberen te maken vooral een positieve bijdrage te willen leveren aan het totale Nederlandse voetbal. Daarom investeren we graag in de Eredivisie en Jupiler League. De vertegenwoordigende elftallen van Nederland mogen daarin uiteraard niet ontbreken. We zijn uitermate trots en blij dat zowel onze vrij toegankelijke zender FOX als de abonneezenders van FOX Sports de komende jaren met grote regelmaat Oranje kleuren. Of het nou gaat om de grote sterren van het Nederlands Elftal, de aanstormende talenten van Jong Oranje of de Leeuwinnen: we gaan er alles aan doen om de miljoenen voetbalfans zo goed mogelijk te bedienen.“

Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur KNVB: “Het verplaatsen van Oranje en het KNVB bekertoernooi is een logische stap. FOX is een gerenommeerde partner en heeft de voetbalkijker erg veel te bieden. De kwaliteit van de zender is bovendien internationaal bewezen. Absoluut een mooie plek voor deze wedstrijden. FOX zal zich bovendien niet alleen focussen op Oranje en de beker, maar brengt ook de duels van Jong Oranje en het vrouwenelftal in beeld. De wedstrijden van Jong Oranje zijn tijdens de afgelopen periode niet allemaal uitgezonden. Een gemis voor de voetballiefhebber. Het is voor de KNVB dan ook een prachtig gegeven dat naast Oranje, nu ook Jong Oranje en het vrouwenelftal structureel op televisie te zien zullen zijn.”