Grote reclamecampagne RADIONL in Zuid-Holland

De regionale commerciële radiozender RADIONL is in Zuid-Holland bezig met een grote reclamecampagne. Er wordt geadverteerd via kranten en outdoor reclameborden.

FM-dekking in Zuid-Holland

Sinds eind maart is RADIONL in Zuid-Holland te ontvangen via de etherfrequentie 97,6 MHz. Vanuit de zender in Rotterdam wordt een groot deel van de provincie bereikt. De eigenaar van de frequentie, Young City Media B.V., heeft een productieovereenkomst gesloten met RADIONL om een programma te maken op de frequentie 97,6 MHz. Voorheen was Radio Decibel te horen via deze frequentie. Daarnaast heeft RADIONL door deze overeenkomst ook een betere dekking verkregen in de provincie Utrecht.

Reclamecampagne

Om de start van RADIONL via de Zuid-Hollandse ether beter bekend te maken is de radiozender gestart met een grote reclamecampagne. Via paginagrote advertenties in het Algemeen Dagblad en huis-aan-huis-bladen in Zuid-Holland worden de lezers geattendeerd op de start van de radiozender in de provincie. Daarnaast zijn er veel reclameborden geplaatst in diverse gemeenten in Zuid-Holland.

Tevreden

Nico Silvius, directeur van het bedrijf achter RADIONL, is tevreden over de start van de radiozender in Zuid-Holland. “De start in Zuid-Holland is om van te dromen, wat een impact en wat een reacties. Op de eerste uitzenddag hadden we al ruim 800 reacties van nieuwe luisteraars binnen. Daarnaast is de app van de radiozender meer dan 4500 keer gedownload afgelopen weken, vooral door luisteraars uit Zuid-Holland. Dat is geweldig nieuws”, aldus Silvius tegenover MediaMagazine.nl. “We hebben al leuke reacties binnen gekregen van arbeiders in de Rotterdamse haven die nu naar ons luisteren”, aldus Silvius.

Grote behoefte

Silvius geeft aan dat er grote behoefte is aan een radiozender met aandacht voor het levenslied in de Zuid-Hollandse ether. Deze muziek was tot op heden alleen via een aantal lokale omroepen in de provincie te horen maar nu ook via RADIONL.

Niet alleen bij luisteraars maar ook bij adverteerders doet de nieuwe radiozender het goed. volgens Nico Silvius. “Zestien nieuwe adverteerders uit Zuid-Holland hebben zich bij ons gemeld die willen adverteren op RADIONL in Zuid-Holland”,aldus Silvius.

Tags voor dit artikel