RADIONL van start in Zuid-Holland, 8FM Randstad stopt

Vandaag zal RADIONL ook te horen zijn in de provincie Zuid-Holland. De radiozender neemt de radiofrequenties over van Radio Decibel in Zuid-Holland en Utrecht. Radio Decibel zal op haar beurt de frequenties van 8FM Randstad overnemen in Zuid-Holland. Radio 8FM zal vanaf vandaag niet meer te horen zijn de in Randstad.

“Regiogerichtheid”

Perry Oerlemans, mede-directeur van Radio Decibel en 8FM Randstad gaf in een interview in het radioprogramma Medialand op Studio Alphen aan dat “ontwikkelingen in de markt de oorzaak zijn van de veranderingen”. De regiogerichtheid heeft er volgens Oerlemans gezorgd dat de vergunningen nu op een andere manier ingevuld gaan worden.

“Grote behoefte”

Volgens Oerlemans is er een grote behoefte aan een radiozender met aandacht voor het Hollandse levenslied en die is gevonden in RADIONL. RADIONL gaat met een speciale editie uitzenden voor de Zuid-Holland en Utrecht. Oerlemans benadrukt dat de frequenties eigendom blijven van Radio Decibel en dat er een productieovereenkomst is gesloten met het bedrijf achter RADIONL.

RADIONL zal in de loop van vandaag in Zuid-Holland te horen zijn via de 97,6 MHz en in Utrecht via 97,3 MHz en 98,5 MHz. In Noord-Holland is RADIONL al met een andere editie te beluisteren via diverse etherfrequenties.

Radio Decibel

Radio Decibel zal blijven uitzenden in Noord-Holland op haar bestaande frequenties en in Zuid-Holland via de frequenties van Radio 8FM Randstad (99,4 MHz te Den Haag en 99,6 MHz te Rotterdam). In Utrecht zal Radio Decibel niet meer te horen zijn vanaf vandaag. Eerder was al bekend geworden dat in de regio Eindhoven medio april Radio JND de frequentie van Radio Decibel overneemt.

Programmering

In april zal Radio Decibel een andere programmering krijgen. Deze programmering zal ook worden geproduceerd door het bedrijf achter RADIONL. Door de veranderingen zullen er vanuit het hoofdkantoor van Radio Decibel in Amsterdam op den duur geen programma’s meer gemaakt worden.

8FM Randstad geslachtofferd

Door de frequentieruil met Radio Decibel en RADIONL zullen de uitzendingen van Radio 8FM Randstad worden stopgezet. In Zuid-Holland is sinds dinsdagavond al het programma van Radio Decibel te horen, in Utrecht zal op de frequentie van 8FM Randstad (98,5 MHz) zal in de loop van woensdag het programma van RADIONL worden ingeschakeld.

Voor de frequentie in Amsterdam van 8FM Randstad (90,1 MHz) zal de productieovereenkomst met de eigenaar van de frequentie, Ujala Radio, worden stopgezet. Hoogstwaarschijnlijk zal Radio Ujala weer worden doorgegeven via deze frequentie. Eerder dit jaar was Radio 8FM in Noord en Oost Nederland al gestopt met haar uitzendingen.

DAB+

8FM Randstad zal ook haar uitzendingen staken via de digitale ether via het regionale netwerk in de Randstad op kanaal 8A. De Zuid-Hollandse editie van RADIONL zal worden toegevoegd aan dit netwerk.

Op de achtergrond

Perry Oerlemans zelf blijft op de achtergrond actief in de radiowereld. Oerlemans blijft wel actief voor de branchevereniging van regionale commerciële radiozenders, de NLCR. “Ik heb 19 jaar in de radiobranche gewerkt en ik ga nu tijd vrijmaken voor nieuwe uitdagingen waaronder attracties”, aldus Oerlemans. Oerlemans is betrokken bij het bedrijf Skyview dat actief is met het plaatsen van attracties waaronder reuzenraden zoals in Scheveningen.

Audio:

Interview in Medialand / Studio Alphen

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-met-perry-oerlemans-over-radio-decibel-8fm-en-radionl

Sociale media:

https://www.facebook.com/radionlfm/posts/1598015390227436:0