Radio 8FM stopt uitzendingen in Noord en Oost Nederland

De regionale commerciële radiozender Radio 8FM stopt haar uitzendingen in Noord en Oost Nederland. In andere regio’s gaat de radiozender wel door met haar uitzendingen. Dit heeft Nico Silvius, eigenaar van de frequenties van 8FM in Noord- en Oost Nederland aan deze website laten weten.

Licentieovereenkomst afgelopen

“De reden dat we stoppen met 8FM is omdat onze licentieovereenkomst voor gebruik van de merknaam Radio 8FM Noord Oost is afgelopen. In Noord-Brabant en in de Randstad veranderd er niets en zal Radio 8FM haar luisteraars blijven bedienen met haar succesvolle format.”, aldus Nico Silvius, directeur van o.a. 8FM Noord en Oost Nederland in een reactie op deze website.

Joy Radio

De regionale commerciële radiozender Joy Radio zal een deel van de frequenties van 8FM in Noord en Oost Nederland overnemen. Zo zal de zender vanaf maandag te horen zijn via frequenties 98,7 MHz in Friesland, 98,5 MHz in Groningen, 98,5 MHz in Zuidwest Friesland en 98,9 MHz in Hoogeveen en omstreken.

Wat er met het overige deel van de frequenties van 8FM gaat gebeuren in onder andere Twente en Gelderland is nog niet bekend. Ook is het nog niet duidelijk wat er met de huidige frequenties van Joy Radio zal gebeuren in Noord Nederland. De komende periode zullen er nog meer wijzigingen gaan plaatsvinden. 8FM zal ook verdwijnen via de regionale DAB+-netwerken in Noord en Oost Nederland (kanaal 9D en 6B).

Drie vergunningen zijn ingeleverd

Naast het stopzetten van de uitzendingen van 8FM in Noord en Oost Nederland zullen ook de uitzendingen van RADIONL worden gestaakt in een aantal regio’s. Eigenaar Nico Silvius heeft donderdagmiddag de vergunningen voor drie kavels ingeleverd bij Agentschap Telecom. Hierdoor zullen binnenkort de uitzendingen van RADIONL worden gestaakt in de regio Winterswijk (94,3 Mhz / kavel B30) en Zieuwent (95,7 MHz / kavel B32).

Ook de vergunning voor de uitzendingen op kavel B33 (Wieringermeer) op 96,0 MHz is ingeleverd bij het Agentschap Telecom. Op deze frequentie is momenteel nog 8FM Noord/Oost Nederland te horen. De verwachting is dat de uitzendingen op genoemde frequenties begin volgende week worden gestaakt.