‘Grote schoonmaak BBC nodig na misbruikschandaal’

bbcHet vertrek van de directeur van de BBC is niet genoeg, er moet radicaal de bezem doorgehaald worden. Dat zegt de voorzitter van de beheerder van de Britse publieke omroep.

Voorzitter Chris Patten reageert daarmee op het vertrek van BBC-directeur George Entwistle. Die stapte op nadat de BBC fors onder vuur kwam te liggen door hetomvangrijke misbruikschandaal rond Jimmy Savile en een valse beschuldiging van seksueel misbruik aan het adres van een politicus in het programma Newsnight. Patten zegt dat de beheerder van de publieke omroep, BBC Trust, zorg zal dragen voor structurele veranderingen binnen de BBC. Hoe die veranderingen eruit gaan zien, is nog niet duidelijk.

BBC-baas George Entwistle stapt op
George Entwistle, directeur-generaal van de Britse openbare omroep BBC, neemt ontslag uit zijn functie. Hij doet dat na verkeerde berichtgeving over een pedofilieschandaal. In een mededeling zegt Entwistle dat in de gegeven omstandigheden een ontslag de meest eervolle beslissing was. Entwistle was amper twee maanden aan de slag als directeur-generaal. Zijn beslissing is het concrete gevolg van een reportage van het BBC-nieuwsmagazine Newsnight. Daarin werd gesuggereerd dat een gewezen conservatieve politicus uit de periode van premier Margaret Thatcher kinderen zou hebben misbruikt in een tehuis in Wales. Die informatie bleek achteraf niet te kloppen. Lees verder via De Redactie.be

{youtube}U1eFX43e_Hc{/youtube}

(via oa RTL Nieuws/ANP/VRT)