Grote storing bij kabelaar SKV Veendam

coaxkabel(Update)Stichting Kabelnet Veendam kampt met een grote storing. Sinds het middaguur vlogen alle tv-zenders eruit en internet was traag. 

 

Dit bericht onder andere RTV Noord op haar website vanavond. De storing begon rond het middaguur en werd veroorzaakt door een breuk in een glasvezelkabel tussen Leeuwarden en Groningen. Doordat veel klanten naar de website van de kabelaar gingen voor informatie, raakte die overbelast.

Rond acht uur ’s avonds konden de Veendammers door een noodoplossing via collega kabelmaatschappij Delta uit Zeeland op de meeste zenders weer afstemmen. Hoe lang het gaat duren voordat de kleine kabelmaatschappij de grote storing volledig heeft verholpen, is nog onduidelijk.

Via de website van SKV Veendam worden de abonnees op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond de storing: http://www.kabelnetveendam.nl/laatste-updates-rtv-storing/

Update: Na onderzoek woensdag op het bouwterrein blijkt dat er een glasvezelkabel met 48 glasvezels volledig door midden is. KPN heeft aangegeven dat men verwacht dat de glasvezelkabel vanavond om 22.00 uur weer gerepareerd is.

Ook Telfort last van kapotte kabel
Klanten van Telfort hebben ook last van een storing die veroorzaakt wordt door de kapotte kabel op een bouwterrein tussen Noord- en Zuidhorn. Zo’n 500 klanten in de regio Groningen hebben hierdoor geen internet en vaste telefonie.