Grote storing bij provider REKAM in regio Gouda

Kabelbedrijf REKAM kampt sinds maandagmorgen met een grote storing waardoor duizenden huishoudens in de regio Gouda geen gebruik kunnen maken van de diensten van het bedrijf. Een groot deel van de inwoners van de regio Gouda zitten zonder radio, televisie en Internet. Oorzaak van het probleem zou schade aan een glasvezelkabel zijn.

Regio Gouda

De storing, die rond 10.00 uur begon, is volgens kabelaar Caiway, die gebruik maakt van het netwerk van REKAM te merken in een groot gebied: Gouda, Oudewater, Hekendorp, Papekop, Vierstroom, Driebruggen, Haastrecht, Lopik, Stolwijk, Lekkerkerk, Moordrecht, Gouderak, Polsbroek en Cabauw. Naast Caiway zijn ook aanbieders als Solcon, TriNed, en CBizz actief op het glasvezelnetwerk van REKAM.

Veel huishoudens

Een woordvoerder van netwerkbeheerder Rekam kan niet zeggen hoeveel huishoudens last hebben van de storing. “Het zijn er wel héél veel.”, aldus de woordvoerder tegenover Omroep West.

Gemeentehuizen niet meer bereikbaar

Naast het feit dat een groot aantal huishoudens geen gebruik kan maken van de diensten van REKAM zijn ook een aantal gemeentehuizen niet meer bereikbaar. Het zou volgens Omroep West gaan om de gemeenten Gouda, Waddinxveen en Zuidplas. De gemeentelijke diensten zijn vaak telefonisch niet bereikbaar en ook is het in veel gevallen niet mogelijk om langs te komen en aan de balie een afspraak te maken.

Gouda FM

Ook een groot aantal scholen en bedrijven in de Goudse regio zijn door de storing niet meer bereikbaar. De lokale radiozender Gouda FM kan door de storing bij de provider momenteel geen uitzendingen verzorgen.

Het is nog niet duidelijk hoe lang de storing gaat duren.

Sociale media:

https://twitter.com/boezelijn/status/937704167308713987