Grote storing treft aanbieder Ziggo

Telecomaanbieder Ziggo is getroffen door een omvangrijke storing met haar diensten via Internet. De storing begon vannacht in Limburg en was rond 18.00 uur opgelost.

Limburg

De kabelaar meldde vanmorgen dat een groot deel van de provincie Limburg was getroffen door een storing. Klanten van Ziggo konden geen gebruik maken van het Internet en de telefoniediensten waren niet beschikbaar. Diverse lokale omroepen konden ook niet meer uitzenden doordat de verbinding met Ziggo was verbroken. In de loop van de dag zouden de problemen met het Internet verholpen moeten zijn aldus een woordvoerder.

Landelijk

Zondagmiddag werd echter duidelijk dat ook andere gebieden in Nederland zijn getroffen door de storing. Op de website Allestoringen.nl komen uit het hele land meldingen binnen van haperende Internet-diensten. Echter heeft niet elke klant last van de storing.

“Werken aan een oplossing”

Door een storing werkt voor sommige klanten internet en telefonie niet zoals het hoort. Mobiel internet en mobiel bellen werken wel. Onze techneuten werken hard aan een oplossing. We verwachten dat de storing aan het begin van de avond is opgelost.“, aldus de aanbieder op haar website.

Update: Rond 18.00 uur zijn de meeste problemen weer opgelost aldus de aanbieder.