Grote storing treft diverse DAB+-netwerken

(update) Diverse DAB+-netwerken (digitale radio via de ether) hebben sinds vrijdagmorgen te kampen met een grote storing. Het gaat om de netwerken van de landelijke commerciële radiozenders (kanaal 11C), de publieke en commerciële regionale radiozenders en de commerciële exploitant MTVNL. Het netwerk van de Nederlandse Publieke Omroep (kanaal 12C) heeft geen last van de storing.

Meerdere netwerken

De genoemde netwerken die last hebben van de storing worden alle drie geëxploiteerd door zenderexploitant Broadcast Partners. Het lijkt op een storing bij deze exploitant maar verdere details ontbreken.

Luisteraars die via de digitale ether luisteren klagen op diverse fora over slechte ontvangst en wegvallend geluid. Er worden sinds donderdag al meldingen gedaan door luisteraars over slechte ontvangst maar de problemen lijken sinds vrijdagochtend groter te zijn geworden.

FM

Luisteraars die via de analoge ether (FM), kabel of Internet luisteren hebben geen last van storing.  Het is nog niet bekend hoe lang de storing nog gaat duren. Volgens een aantal gedupeerde radiozenders wordt er hard gewerkt aan een oplossing.

Update: Rond het einde van de vrijdagmiddag zijn de meeste landelijke commerciële radiozenders weer te ontvangen via DAB+. De regionale publieke- en commerciële radiozenders zijn nog niet allemaal te ontvangen.

Tweets:

2 reacties

  1. Was inderdaad belabberd vandaag. Toen maar naar NPO overgeschakeld.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.