Haarlem105 en Haarlem105 Shuffle te ontvangen via DAB+

De lokale omroep van Haarlem, Haarlem105 is sinds deze week ook te ontvangen via DAB+. In de regio Zandvoort/Haarlem is de omroep te horen via kanaal 5C.

Eurosound

De lokale omroep wordt doorgegeven via het lokale DAB+-kanaal van Eurosound op kanaal 5C vanuit Zandvoort. Naast het hoofdkanaal Haarlem105 is ook de tweede zender van de lokale omroep Haarlem105 Shuffle te horen via DAB+.

Shuffle

Haarlem105 Shuffle biedt voornamelijk Gouwe ouwe muziek. De radiozender was in de Haarlem al te beluisteren via de analoge en digitale kabel en via Internet.

Aanbod

Naast Haarlem105 en Haarlem105 Shuffle zijn via het lokale digitale netwerk van Eurosound op kanaal 5C ook de radiozenders Dance Radio, Amsterdam Most Wanted, Radio Bloemendaal, ZFM Zandvoort en RTV Seaport te horen.

Experimenteervergunning

Eurosound maakt voor haar uitzendingen gebruik van een lokale experimenteervergunning die is uitgegeven door Agentschap Telecom. Er zijn in Nederland ongeveer twintig van dit soort experimenten gaande. Volgens het agentschap eindigen alle experimenten op 1 januari 2018.

NLPO

Binnenkort gaat in de regio Achterhoek en Twente een pilot met DAB+-uitzendingen van lokale omroepen onder regie van de NLPO. De NLPO is de overkoepelende organisatie van streekomroepen in Nederland. De uitkomsten van dit experiment moeten na de zomerperiode bekend worden.