Halve finales PDC: Oranje dart-avond op RTL7

rtl7Vanavond komen zowel Michael van Gerwen als Raymond van Barneveld in actie op het PDC WK Darts 2013 in London. RTL7 zendt vanaf 20.00 uur beide halve finales live uit.

Michael van Gerwen zal in de eerste halve finale de strijd aangaan met de nummer 3 van de wereld, The Machine James Wade. Van Gerwen won gisteren in een zinderende partij van de regerend wereldkampioen Adrian Lewis. Zijn tegenstander James Wade had ook de volledige 9 sets nodig om af te rekenen met Wes Newton.

In de tweede halve finale zal Raymond van Barneveld het gaan opnemen tegen zijn aartsrivaal Phil Taylor in wat de dartsklassieker wordt genoemd. Vijftienvoudig wereldkampioen Phil Taylor won in zijn kwartfinale met 5-0 van stadsgenoot Andy Hamilton terwijl Barney in de kwartfinale het Australische rekenwonder Simon Whitlock aan de zegekar bond met 5-1.

RTL7 zal live verslag doen van beide wedstrijden. De presentatie is in handen van Koert Westerman. De analyses worden verzorgt door Co StompĂ© en Jacques Nieuwlaat. Het commentaar door Albert Mantingh en Niels de Ruiter. Alle wedstrijden van Ladbrokes PDC WK Darts zijn ook live te volgen via de stream op de website van RTL7darts.nl

Goede kijkcijfers zaterdagavond
RTL7 behaalt goede kijkcijfers met het PDC WK Darts. Zaterdagavond stemden 744.000 kijkers af op de kwart-finale wedstrijden. RTL7 behaalde hiermee een gemiddeld marktaandeel van 9,1 procent. Hiermee was het op Nederland 1 en RTL4 na de best bekeken televisiezender van Nederland.