Havenstad Radio start gepresenteerde programma´s op vrijdag

Met ingang van vandaag, vrijdag 17 februari, zijn er elke vrijdag gepresenteerde programma´s te horen op de online radiozender Havenstad Radio. “Iedere vrijdag gaan bekende presentatoren radio maken ‘voor Rotterdam en de rest van de wereld’.”, aldus Mark van Dale, initiatiefnemer van de online radiozender in een persbericht.

Stadsradio Rotterdam

Als radiomaker was Van Dale één van de voornaamste gezichten van het voormalige Stadsradio Rotterdam. Aan dat station bewaart Van Dale goede herinneringen: “Nou, ik niet alleen,” vult hij aan. “Ik hoor van veel mensen in Rotterdam dat Stadsradio in de jaren 90 een heel belangrijk onderdeel van hun leven was. Je hoorde van alles over de stad, het werd gemaakt door mensen die hoorbaar een band hadden met Rotterdam en natuurlijk hoorde je heel veel lekkere muziek. Nou, dat zijn precies de ingrediënten die wij bij Havenstad Radio omarmen.”

Programmering

Het station is al enige tijd te beluisteren via Internet. Vooralsnog is dat nog met non-stop muziek en op het hele uur een nieuwsbulletin. Vanaf nu zullen er op vrijdag ook gepresenteerde programma’s te horen zijn. Veel bekende presentatoren en gasten zullen aanwezig zijn onder wie Bas van Halderen, Quintis Ristie, Sam Uittenbogaart, Erwin van der Bliek, Luc Brommet, Peter van Leeuwen en natuurlijk Mark van Dale.

Geen lokale radiozender in Rotterdam

Van Dale tot slot: “We kunnen niet wachten om écht te beginnen. Het is natuurlijk te gek dat de tweede stad van dit land geen eigen lokale radiozender heeft. Erg jammer dat de lokale omroep, Open Rotterdam, heeft besloten om de radio-afdeling te sluiten, ze waren net op de goede weg. Overigens pretenderen wij niet ‘even’  het nieuwe Stadsradio te gaan worden, maar dat Rotterdam vanaf nu weer een radiostation heeft waar de stad Rotterdam centraal staat is een feit. Je hoort overal in de stad dat daar enorm behoefte aan is. En we zijn nog maar net begonnen.”

“Gerse Vrijdag”

De programmering voor de zogenaamde ‘Gerse Vrijdag’ bij Havenstad Radio is als volgt: 07.00 Môgge Rotterdam – Mark van Dale, 10.00 Niet Lullen Maar Poetsen – Bas van Halderen, 12.00 Broodje Euromast – Sam Uittenbogaart / Quintis Ristie, 14.00 Ken Je Dat Niet Horen Dan – Peter van Leeuwen, 16.00 Blablablabliek – Erwin van der Bliek, 19.00 Turbulentie – Mark van Dale.

Havenstad Radio is te beluisteren via Internet.

Tweets: