HbbTV op meer zenders beschikbaar bij Delta

Kabelaar Delta uit Zeeland heeft sinds kort het aantal zenders waarbij het HbbTV-signaal wordt meegezonden uitgebreid. Dit bericht de kabelaar op haar website.

HbbTV

HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband Televisie. Met deze optie is interactiviteit aan het televisiekanaal toegevoegd. De dienst combineert tv-kijken met internetdiensten.
Via het tv-signaal wordt extra informatie meegezonden, die door het televisietoestel of geschikte digitale ontvanger wordt aangevuld met gegevens van het internet. De dienst is op te roepen met behulp van de rode knop. Smart-tv’s maken automatisch verbinding met het internet en accepteren normaal gesproken het Hbb-signaal. Kijkers zonder smart-tv kunnen via een geschikte digitale ontvanger met het internet verbonden zijn. Deze ontvanger moet dan wel HbbTV-signalen doorlaten.

Olympische Spelen

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) maakt tijdens de Olympische Spelen volop gebruik van deze interactieve techniek. Via de dienst biedt de NPO maximaal veertien livestreams online aan. Voor smart-tv’s kan men via de interactieve tv-dienst direct op de televisie op de meest uitgebreide manier naar de Olympische Spelen kijken. Niet alle televisies met HbbTV kunnen deze streams weergeven. Alleen televisiemodellen van de fabrikanten LG, Sony en Samsung van 2013 of jonger, hebben vanwege beveiligingsredenen toegang tot de online streams.

Beschikbaar

Delta heeft sinds een aantal dagen het HbbTV signaal toegevoegd aan de publieke televisiezenders. Bij de kabelaar is het signaal nu beschikbaar bij de volgende zenders: NPO1, NPO2, NPO3, SBS6, Veronica, NET5, SBS9 en Omroep Zeeland, terwijl het interactieve kanaal 12 – Portaal van Zeeland – in z’n geheel gebruikmaakt van de interactieve techniek. Naast Delta geven ook aanbieders als Ziggo, Canal Digitaal en SKV Veendam het signaal door.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.