HBO-series exclusief beschikbaar voor Ziggo-klanten tegen meerprijs

Ziggo heeft vandaag aangekondigd dat Ziggo-klanten ook in 2017 kunnen kijken naar series van HBO, zoals Game of Thrones.

Einde uitzendingen

Vorige maand werd bekend gemaakt dat de betaalzender HBO in Nederland haar activiteiten stopt. De betaalzender is daardoor niet meer beschikbaar bij aanbieders als KPN, Canal Digitaal en Caiway. Ziggo gaf toen aan dat voor haar klanten de series beschikbaar blijven.

HBO Nederland is een joint venture tussen de kabelaar Ziggo en HBO en is in 2012 gestart met haar uitzendingen. Daar komt dus per 1 januari aanstaande een einde aan. Klanten van Ziggo kunnen blijven kijken naar de series van de Amerikaanse zender. De content van de betaalzender wordt exclusief beschikbaar gestaald aan klanten in een nieuw televisiepakket: Movies & Series XL.

Movies & Series XL

Ziggo verandert volgens website Tweakers naar alle waarschijnlijkheid per januari 2017 de namen van de MyPrime- en TV Royaal pakketten respectievelijk in Ziggo Movies & Series en Movies & Series XL. De laatste wordt uitgebreid met eigen HBO-content.

Prijsverhoging

De website baseert zich op informatie die per abuis tijdelijk beschikbaar was op de website van Ziggo. De kabelaar wil de informatie niet bevestigen en zegt later in de week met meer informatie te komen. Het nieuwe Ziggo Movies & Series XL zou volgens Tweakers 11,95 euro gaan kosten (TV Royaal kost nu 9,95 euro).

“Lineaire televisiekanalen verdwijnen”

Volgens website Tweakers zullen de lineaire televisiekanalen van HBO ook bij kabelaar Ziggo worden stopgezet. De content van HBO Nederland zal alleen on-demand beschikbaar worden gesteld.

“Meest complete pakket”

Ziggo zelf is ook met een persbericht naar buiten gekomen waarin staat: Ziggo Movies & Series XL is het meest complete pakket van Ziggo. Het bevat 55 extra zenders en een groot aantal films en series, waaronder de unieke HBO films en series zoals Game of Thrones, Girls, Band of Brothers, The Sopranos, True Detective en vele andere. Movies & Series XL is onderdeel van het Ziggo Connect & Play Max abonnement. Het kost los €11,95 per maand.

“Exclusieve content”

“We willen onze klanten unieke en onderscheidende producten en diensten aanbieden en daar past deze stap met exclusieve content prima in” , aldus William Linders, Vice President Programming van de kabelaar in het persbericht.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.