HBO Nederland trekt de stekker eruit, series blijven te zien bij Ziggo

De Nederlandse tak van de Amerikaanse betaalzender HBO stopt haar uitzendingen per 1 januari. De reden van het stopzetten van de uitzendingen is niet duidelijk. De rechten voor bekende HBO-series als Game of Thrones zullen overgaan naar kabelaar Ziggo. Ziggo gaat de series naar verwachting in een exclusieve dienst voor haar abonnees aanbieden. Hierover zijn echter nog geen details bekend gemaakt

Sparql

Glasvezelprovider Sparql kwam vandaag met het bericht dat de uitzendingen van HBO in Nederland worden gestaakt: Vandaag heeft HBO Nederland aan ons laten weten dat zij zullen stoppen met uitzenden in Nederland. Vanaf 1 januari 2017 zal de zender niet meer verkrijgbaar zijn in heel Nederland. Wij zullen ons de komende weken buigen over de huidige pakketten en tarieven, maar duidelijk is dat de zenders van HBO zullen verdwijnen. Bij de provider Sparql maakt de zender onderdeel uit van het digitale basispakket Sparql Basic.

“Zakelijke beslissing”

Ziggo, dat samen met HBO een joint-venture heeft opgericht voor het uitzenden van het kanaal in Nederland, bevestigt tegenover de NOS dat de uitzendingen worden gestaakt. Het zou volgens Ziggo gaan om een “zakelijke beslissing”. De uitzendingen van Home Box Office in Nederland zijn op 9 februari 2012 gestart. Via drie lineaire televisiekanalen en een on-demand platform kan er gekeken worden naar het aanbod van de Amerikaanse zender Home Box Office (HBO).

Nieuwe dienst

De rechten van series als Game of Thrones gaan volgens de NOS naar een nieuwe dienst die Ziggo wil gaan aanbieden, maar die nog niet is aangekondigd. Wat die nieuwe dienst gaat kosten, is ook nog niet bekend. Het is ook niet duidelijk of deze dienst beschikbaar komt bij andere providers. Ziggo zegt tegenover Tweakers dat het uiterlijk eind november wil aankondigen hoe het films en series van HBO wil blijven aanbieden en hoeveel dat gaat kosten. “Onze klanten kunnen vanaf 1 januari bij ons Game of Thrones blijven kijken”, zegt woordvoerder Erik van Doeselaar van Ziggo. Ondanks dat de kabelaar een joint-venture heeft in Nederland met de Amerikaanse zender is het aanbod van HBO via vrijwel alle providers te zien.

KPN

Het opzetten van een nieuwe dienst van kabelaar Ziggo kan slecht nieuws betekenen voor concurrenten als KPN. KPN geeft HBO momenteel wel door maar het is niet duidelijk of de nieuwe dienst ook beschikbaar komt voor andere providers dan Ziggo.

Video:

Promotiefilm HBO Nederland in 2012

Eén reactie

  1. Ziggo denkt zo klanten terug te krijgen die na de fusie zijn weggerend. Sneeuwwitje is ook een sprookje.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.