Henk Hagoort verruilt NPO voor Hogeschool Windesheim

Henk Hagoort, voorzitter van de raad van bestuur, vertrekt per 1 september bij de NPO. Hij wordt dan bestuursvoorzitter van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Henk Hagoort heeft 24 jaar in verschillende functies binnen de publieke omroep gewerkt waarvan de laatste 8 jaar als bestuursvoorzitter van de NPO.

“Mooie kans”

Hagoort begon zijn loopbaan ooit in het hoger onderwijs en zet zijn bestuurlijke carrière daar nu voort. ‘Zijn tweede en laatste termijn als bestuursvoorzitter bij de NPO loopt over 1,5 jaar af dus we begrijpen dat hij deze mooie kans niet voorbij laat gaan. Maar Hilversum zal deze verbindende bestuurder gaan missen,’ aldus Bruno Bruins, voorzitter raad van toezicht van de NPO.

Turbulente periode

Hagoort heeft in een turbulente periode van bezuinigingen en veranderend mediagedrag leiding gegeven aan de publieke omroep en zich met overtuiging ingezet voor een pluriforme publieke omroep van en voor alle Nederlanders. Samen met zijn collega-bestuurder Shula Rijxman heeft hij ingrijpende veranderingen doorgevoerd waaronder de introductie van het merk ‘NPO’.

“Jammer”

De raad van toezicht van de NPO vindt het jammer dat Henk Hagoort de publieke omroep verlaat. ‘Henk Hagoort heeft zich van redacteur tot bestuursvoorzitter al die jaren met passie ingezet voor een publieke omroep die kijkers en luisteraars verrijkt en de samenleving verbindt’ laat Bruno Bruins weten. ‘Daar zijn wij hem enorm dankbaar voor’.

Waarnemend voorzitter

De raad van toezicht heeft besloten om Shula Rijxman per 1 september te benoemen als waarnemend voorzitter: ‘Shula Rijxman kent de NPO als geen ander en voor ons is continuïteit in een mediawereld die snel verandert van groot belang. Samen met Shula Rijxman zullen we invulling geven aan een nieuw samengestelde raad van bestuur’.

Shula Rijxman was de afgelopen 4 jaar bestuurder van de NPO en pakt deze uitdaging graag op. ‘We zitten niet stil en gaan gewoon door om de NPO te laten doorgroeien als een modern mediabedrijf waarbij het Nederlandse publiek, de programmamakers in Hilversum en onze eigen mensen trots zijn op alle mooie programma’s die de Nederlandse Publieke Omroep dagelijks brengt.’

Lees hier het dubbelinterview met Henk Hagoort en Shula Rijxman.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.