Herdenking aanslagen Parijs live op NPO 1 en VRT Eén

Frankrijk herdenkt vandaag met een nationale ceremonie de slachtoffers van de aanslagen van vrijdag 13 november in Parijs. De ceremonie is vanaf 10.25 uur live te volgen bij de NOS op NPO 1 en op VRT Eén.

Plechtigheid

De plechtigheid vindt plaats in het Hôtel des Invalides in Parijs. Het complex van de ceremonie is in de zeventiende eeuw gebouwd als tehuis voor oorlogsveteranen. Ook president François Hollande is bij de plechtigheid aanwezig. Op vrijdag 13 november werd de Franse hoofdstad Parijs getroffen door meerdere terroristische aanslagen. Hierbij kwamen meer dan 100 mensen om het leven. Meer dan 300 mensen raakten gewond.

Live op NPO 1

De plechtigheid wordt live uitgezonden bij de NOS op NPO 1. De uitzending start om 10.25 uur. Door de ingelaste uitzending komen het NOS Journaal van 11.00 uur en de herhaling van Tijd voor MAX te vervallen. Vanaf 12.00 uur wordt op NPO 1 de normale programmering weer opgepakt. NPO 1 is ook te zien met een livestream op Internet.

VRT Eén

Ook de Vlaamse publieke omroep VRT zendt de herdenking uit. VRT Eén zendt rond 10.30 uur de herdenkingsplechtigheid in Parijs uit in een extra ‘VRT nieuws live’. Journalist Bert De Vroey geeft commentaar bij de uitzending.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.