Herdenking Slag om de Schelde bij Omroep Zeeland

Omroep Zeeland besteedt vandaag veel aandacht aan de herdenking van de Slag om de Schelde, nu 75 jaar geleden.

75 jaar vrijheid

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en minister-president Rutte komen zaterdag 31 augustus naar Terneuzen om het begin van 75 jaar vrijheid in Nederland te vieren. Samen met een groot aantal internationale gasten wordt er aandacht geschonken aan de bevrijding van Zuid-Nederland én aan de Slag om de Schelde.

Terneuzen

In Terneuzen is voor deze dag een Vrijheidsplein opgebouwd langs de dijk waar diverse optredens zijn. Daarnaast komt er een Vrijheidsboulevard waar het hele verhaal van de Slag om de Schelde onder de aandacht wordt gebracht en een Vrijheidshuis waar verhalen gedeeld worden.

Omroep Zeeland

Op televisie kun je vandaag, zaterdag 31 augustus, de hele dag meekijken naar de festiviteiten. Presentator Martijn van de Werff praat in Terneuzen met genodigden en bezoekers. “Tussen 14.30 en 16.00 uur zenden wij de officiële herdenking uit die gemaakt wordt door de NOS.”, aldus de regionale omroep.

Daarnaast kun je op televisie de hele dag kijken naar programma’s die Omroep Zeeland in de afgelopen jaren heeft gemaakt over Zeeland in de oorlogsjaren en De slag om de Schelde. Omroep Zeeland is te zien via diverse digitale televisie-aanbieders en wereldwijd te zien via Internet.

Radio

Ook op de radio zijn we er de hele dag bij. De verslaggevers in Terneuzen volgen het evenement op de voet, van het officiële programma tot alle andere activiteiten op het festivalterrein. Luisteren naar de regionale radiozender kan via FM, DAB+ en wereldwijd via Internet.

Meer informatie via de website van de regionale omroep.