Hilversum: Ziggo investeert 4 miljoen euro gemeentegeld

Kabelaar Ziggo investeert de komende jaren 4 miljoen euro in diverse projecten in de gemeente Hilversum. Dit bedrag is de schadevergoeding die de gemeente Hilversum eerder moest betalen aan de kabelaar wegens gederfde inkomsten door te lage kabeltarieven.

Meer betalen

Door de verloren rechtszaak tussen de gemeente en de kabelaar Ziggo gaan de inwoners van de mediastad op hun beurt de komende jaren meer betalen voor hun kabelaansluiting.
Momenteel betalen inwoners van Hilversum nog 15,69 euro per maand, dit wordt in stappen verhoogd tot het standaardtarief in 2018. Momenteel is dit standaardtarief 18,70 euro per maand. Tot 1 april van dit jaar werd er door inwoners van Hilversum 13,19 euro betaald.

Verkoop kabelnet

De gemeente Hilversum wist jarenlang een uitzonderingspositie te handhaven voor lagere tarieven bij Ziggo’s voorganger UPC. Het Europees Hof gaf uiteindelijk UPC / Ziggo
gelijk en de Nederlandse rechter besloot hierop dat de gemeenten Hilversum aan Ziggo een schadevergoeding moest betalen van vier miljoen euro wegens gederfde inkomsten.
De kabelaar heeft op beurt besloten dit geld te investeren in de Hilversumse samenleving.

Innovatieve projecten

De investering van Ziggo werd vandaag groots aangekondigd in een persbericht van beide partijen waar overigens met geen woord werd gerept over de rechtszaak. De
twee partijen gaan de komende jaren intensief samenwerken “in innovatieve projecten, waarbij zorg, onderwijs, evenementen en de uitrol van een gratis WiFi-netwerk centraal staan.”, aldus het persbericht.

Wifi-netwerk

Het gratis wifi-netwerk van Ziggo voor de mediastad is één van de projecten die door samenwerking tussen de kabelaar en de gemeente tot stand komt. “Op dinsdag 14 september gaan de eerste 11 veilige publiek WiFi-accesspoints tijdens de `12 uur van Hilversum’ live, waarmee gratis WiFi beschikbaar wordt rond het Stationsgebied. In totaal worden er 105 publieke WiFi-accesspoints in de binnenstad geplaatst. Het gratis WiFi-netwerk wordt ook beschikbaar om de verbinding van het Media Park naar de binnenstad te versterken.”,aldus het persbericht.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.