Dramaserie American Crime Story van start op Net5

Net5 zendt vanaf vanavond vijf weken lang de dramaserie American Crime Story: The O.J. Simpson Trial uit.

Deze serie draait om de waargebeurde rechtszaak tegen American football-legende en The Naked Gun-acteur O.J. Simpson die werd beschuldigd van een dubbele moord op zijn ex Nicole Brown en haar vriend Ronald Goldman. De rollen worden vertolkt door een topcast, onder wie Oscar-winnaar Cuba Gooding Jr., John Travolta, David Schwimmer, Sarah Paulson en Selma Blair.

Waargebeurde verhaal

American Crime Story: The O.J. Simpson Trial neemt de kijker mee in het waargebeurde verhaal van de O.J. Simpson rechtszaak en de onverbiddelijke strijd tussen de twee juridische teams. Aan de ene kant staat Justitie met de overtuiging dat de topsporter schuldig is, aan de andere kant het ‘dreamteam’ van Simpson dat alles doet voor vrijspraak. Heel Amerika wordt tijdens het proces in tweeën gedeeld en de geschiedenis van de politie met de Afro-Amerikaanse gemeenschap komt opnieuw naar boven.

Dreamteam

O.J. Simpson wordt gespeeld door Cuba Gooding Jr. Zijn juridische dreamteam bestaat uit onder anderen Robert Shapiro (John Travolta), Robert Kardashian (de vader van Kim Kardashian, gespeeld door David Schwimmer), Johnnie Cochran (Courtney B. Vance) en F. Lee Baily (Nathan Lane). In het team van Justitie zitten onder anderen Marcia Clarke (Sarah Paulson) en haar rechterhand Bill Hodgman (Christian Clemenson). Ryan Murphy is een van de makers van de serie en bekend van onder andere de bekroonde series Nip/Tuck, American Horror Story en Glee.

Goed ontvangen in Amerika

Begin februari kluisterde de start van American Crime Story: The O.J. Simpson Trial in Amerika maar liefst 12 miljoen kijkers aan de buis. Ook door kenners wordt de serie goed ontvangen, zo krijgt het een 8,9 op IMDb en gaven Entertainment Weekly en The New York Times lovende kritieken.

De eerste aflevering is vanavond om 21.30 uur te zien op Net5.

Video:

Trailer American Crime Story:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.